Parlament Ciutadà

Divendres 18 d’octubre

Facultat de Biblioteconomia. Melcior de Palau, 140. Barcelona (Metro Sants Estació).

18:00 Acollida participants
18:30 Presentació de les Jornades, per Martí Olivella
18:45 Diagnosi de la conjuntura social, econòmica i política per Pablo Cotarelo
19:15 Presentació del projecte Parlament Ciutadà, a càrrec d’Itziar González, amb la participació de d’Ada Colau, Jordi Garcia Jané, Manolo Tomás, Enric Pons i Maria Morón

Dissabte 19 d’octubre

Casinet d’Hostafrancs. Rector Triadó, 53. Barcelona (Metro Sants Estació).

10:00 Acollida participants
10:15 Obertura de les jornades
10:30 Propostes i debat sobre la composició, les funcions i el funcionament intern del Parlament Ciutadà, incloent la posició davant òrgans de l’Estat (autonòmics o central), els partits polítics i l’Administració pública
11:45 Democràcia participativa Presentació proposta de Multireferèndum per Som lo que sembrem
12:15 Pausa
12:30 Sala 1 Sistema financer Desbanka, Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute, Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, ILP Renda Garantida Ciutadana

Sessions paral·leles

12:30 Sala 2 Educació en lluita Assemblea Groga, Fundació Ferrer i Guàrdia, Confederació Sindical Catalana
14:00 Pausa per dinar
16:00 Sala 1 Pràctiques transformadores Economia del Bé Comú, Xarxa d’Economia Solidària, Ecologistes en acció, Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, Som lo que Sembrem

Sessions paral·leles

16:00 Sala 2 Empoderament ciutadà i gestió del territori Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, Plataforma de Defensa de l’Ebre, Grup Tècnic de l’Espai de Coordinació  15 M, Ca la Dona
17:30 Pausa
17:45 Posada en comú de les propostes i mesures d’urgència aportades
19:00 Cloenda

Objectius de les Jornades

 • Donar a conèixer públicament el projecte Parlament Ciutadà

–     Explicant què és i en què consisteix.
–     Presentant les persones, les entitats i els col·lectius que el volem impulsar.
–     Informant de com es pot participar en el projecte.

 • Endegar el procés de construcció col·lectiva del projecte Parlament Ciutadà

–     Promovent el reconeixement mutu de les persones i les entitats participants.

–     Enriquint el projecte inicial amb les aportacions de persones, entitats i col·lectius de diferents àmbits.

–     Facilitant la constitució de comissions de treball per organitzar una Assemblea General Constitutiva del Parlament Ciutadà el primer trimestre de 2014.


Participació d’entitats i col·lectius a les Jornades

Donat que cada entitat i col·lectiu actua amb criteris propis i seguint diferents prioritats, es convida als participants a fer les seves aportacions amb uns referents comuns, que facilitin la confluència i el debat entre les persones assistents. En aquest sentit, es proposa enfocar les aportacions des de la perspectiva de:

 • Propostes de polítiques, lleis i normatives a desenvolupar, modificar o revocar.
 • Propostes de consultes ciutadanes.
 • Accions no violentes de desobediència civil o altres actuacions de caràcter transformador.
 • Propostes o experiències d’altres formes de viure i de relacionar-nos.

Addicionalment, per facilitar que es puguin detectar i compartir objectius comuns, es proposa que les entitats i col·lectius participants aportin les seves:

 • Mesures d’urgència davant la situació social, econòmica i política.

Les propostes es poden remetre amb antelació a: extensió@parlamentciutada.cat. Es publicaran al web i es difondran com a informació de les Jornades.

Participació de persones a títol individual

El Parlament Ciutadà és un espai de confluència d’iniciatives ciutadanes i una oportunitat per interactuar i aprofundir en formules col·laboratives d’actuació.

Les persones que vulguin implicar-se en la construcció del Parlament Ciutadà poden participar en funcions de suport a l’organització  del Parlament Ciutadà (comunicació, acolliment, funcionament, finançament, administració, xarxes, extensió territorial…) o en funcions de suport a iniciatives del Parlament Ciutadà (sistema financer, educació, multireferèndum, pràctiques transformadores, gestió territorial, qualitat democràtica…).

Confluències i difusió d’activitats

 • A més de les persones, entitats i col·lectius que participin de manera directa a les sessions, l’organització de les Jornades convidarà a assistir a una amplia representació dels moviments socials de Catalunya. Les Jornades seran un espai de confluència d’iniciatives ciutadanes i una oportunitat per interactuar i aprofundir en formules col·laboratives d’actuació.
 • Es disposarà d’un espai on les entitats i col·lectius podran oferir elements i suports de comunicació de les seves activitats.

(Darrera actualització 17.10.13)


1 comentari

 1. Hola ¡ em dic jordi costa domenech , em sembla bé la iniciativa i la proposta de fons és interessant , el comentari es positiu , encara q. sembla q. tot ja estigui bastant” lligat” i q. es la present. d’un fet ja bastant modelat q. te les seves avantatges i inconvenients .
  Docs més q. un comentari es una proposta q. faig : donat q. hi han bastats grups , iniciatives , propostes de canvi a més democràcia : trobar un sentit comú des de la diversitat , en aquest cas seria apoderar al poble informant , animant-lo , ajudar a vertebrar ,una manera son les assemblees és dallí on han de sorgir la iniciativa pràctica . Seria doncs de llançar una iniciativa pràctica comuna a totes les iniciatives ja existents ,abans esmentades , en el suport de re iniciar preassemblees de barri , una begade es puguin dir assemblees i amb assessorament tècnic-informatiu si pot ser imparcial es puguin prendre decisions a beicular per els polítics , etc , etc .
  En resum vull dir fer aquesta proposta a les diferents iniciatives en curs de conjuntar aquest suport de vertebrar les assemblees de barri i q. siguin el referent de creixement -guia de les diferents propostes de renovació democràtica .

  Salutacions ¡

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: